. .

ПВЦ дограмата срещу дървена дограма

ръчни инструменти
Няколко причини, обясняващи защо е препоръчително дограма от дърво да бъде сменена с пластмасова? Касите и черчеветата е нужно да бъдат боядисвани и ремонтирани на всеки четири или пет години, докато ПВЦ дограмата се нуждае от минимална поддръжка и може да се експлоатира в продължение на повече от 30 години. Факт е, че за последните 20 години ПВЦ е промишлен стандарт за дограма във Великобритания и Америка. Този конкретен вид дограма е лесен за монтаж и за разлика от дървесината не се разширява или свива под атаките на студ, топлина и влага. Така стъклото не е поставено под ненужен натиск.

Старите прозорци са скъпи за бюджета. Пластмасовата дограмата може да спести до 20% от месечните сметки за ток за едно средностатистическо домакинство. Всичко това означава, че всяко домакинство ползващо ПВЦ дограма помага за опазването на красотите на природата заради значително по-малко изразходената ел. енергия, като това без съмнение е наистина голямо намаление на емисиите на парникови газове, изпускани при производство на електроенергия. Остарялата дървена дограма повишава риска от взлом, т.к. преодоляването й не представлява трудност за крадците. В наистина много случаи дървото е изгнило и може да бъде счупено с минимум усилия.

Същото обаче не може да се каже за ПВЦ дограмата. Не само, че ПВЦ рамката е наистина здрава и със сигурен заключващ механизъм, но и стъклопакетът не е лесен за преодоляване.

ПВЦ дограма се продава в многообразие от багри и често като фотореалистична имитация на дървесина, така че този вид дограма може да бъде монтирана в сграда с каквато и да е архитектура без да наруши естетиката на сградата.

Comments are closed.

Sorry, comments are closed for this post.

cheap ralph lauren polo