. .

Какво точно представляват камини с ризи от вода?

fireplace

Камините с ризи от вода са по-удобни и по-лесни за ползване в сравнение с други уреди за отопление с дърва. В действителност, те са по-лесни за поддържане от тези на нефт, газ или пък печките на ток. Печките с пелети извършват работа с пелети от дървесина, представляващи сгъстен дървен материал, наподобяващ храна за зайци. Ако имате вкъщи камина, то е възможно да обмислите варианта за закупуване на отделна водна риза за камина, и така да преминете към по-пестеливия и екологично предпочитан метод за отопление с дървесен материал.

Характерната камина на пелети притежава специален датчик, като смята какъв брой пелети е нужно да бъде изгорено, спрямо кубатурата на стаята, която се затопля. По-голяма част камини с пелети с водна риза притежават поне 2 функции за контролиране на огъня. Плюс това притежават специална система за вентилация, с която разпръскват създадения топъл въздух. Камините с пелети с водна риза са изключително икономични и не зацапват със сажди и прахови отлагания помещението, в което са поставени. Всичко зависи от модела камина на пелети, която желаете, те биха могли да събират между 10.000 до 60.000 BTU/час (английска топлинна единица).

Пелетната камина с водна риза изгаря изключително ефективно пелетите и по време на действието на горене се появява минимално по обем дим, поради тази причина не ви се налага да вързвате камината към куминната система. Газовете, които изгарят минават в малка тръба в стената на открито. Камините с пелети са снабдени със специфична тръба Клас L, която е изработена от неръждаема стомана отвътре, а отвън е подсигурена с алуминий или цинк. Камините с пелети може да са свързани към коминната система, но с тръбичка, която е с по-малък размер от стандартния, изградена от неръждаема стомана.

Пелетните камини на водна риза се пълнят доста по-рядко в сравнение с другите отоплителни уреди, отопляващи с дървесина. Презареждането с пелети варира от веднъж на денонощие до два пъти на седмица в зависимост от марката камина на пелети и вашите отоплителни нужди. За да презаредите камината с пелети, ще е нужно само да ги поставите в бункера на печката, който нормално е с обем между 15 и 58 кг пелети. Самата камина е снабдена със специално устройство, кръстено свредел, по този начин се преместват пелетите от контейнера до камерата в печката.

Цената на камини на пелети с водна риза са в рамките от 700 и 3000лв. Инвестирането в камина с пелети ще ви помага с години наред. Камините за вграждане с водна риза пестят място и изграждат усещане за уют на дома.

За повече информация: пелетни горелки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cheap ralph lauren polo